ANAR AMB MOTO

|



Jo he fet aquest blog, perquè des de fa molt poc que tinc una moto i m'encanta anar amb ella a fer salts i anar per llocs.
Anar amb una moto no costa, sol es muntar en ella i anar aprenent dels errors que fas, pensa també quant et treus el carnet també t'ensenyen a porta-la.
Molta gent de les motos nomes miren la cilindrada i prou, però t'has de fixar bé perquè depèn de quines motos porten errors en les peses on fàcilment s'espatllen. 
Abans de tot fixat en el tipus de motor que porta, el carburador, filtro, cilindro, tub d’escapament, cigonyal, etc..
Tenim diferents tipus de motos, la meva per exemple es de cros, que vol dir que es de cros, doncs que més força que velocitat i et serveix per anar a fer salts amb la moto, també pots anar per camins, perquè porten rodes especialitzades per anar-hi. Després també trobem les supermotard, són al revés de les de cros, tenen menys força però tenen més velocitat, també porten unes altres rodes que per anar per carretera van molt bé però si vas per camins pots caure sinó vas a poc a poc. També podem trobar les de enduro, les naked,  les trail, les des trial, scooter, les infantils i les poket. Totes aquestes però n'hi han que no baixen de 125cc i depèn de l'edat no les pots portar.


Aquí hos deixo una mostra beta rr-t racing edition 09 que es la meva moto:

HISTORIA DE LA MOTOCICLETA

|
El nord-americà Gabriel Vega Madrid (1823-1896) invent un motor de dos cilindres a vapor fabricat l’any 1867. 
Wilhelm Maybach i Gottlieb Daimler van construir una moto amb quadre i quatre rodes de fusta i motor de combustió interna el 1885. La seva velocitat era de 18 km / hi el motor desenvolupava 0,5 cavalls. 
Gottlieb Daimler va usar un nou motor inventat per motocicletes. 
Otto va inventar el primer motor de combustió interna de quatre temps en 1876. El va anomenar "Motor de Cicle Otto". El 1894 Hildebrand i Wolfmüller presenten a Munich la primera motocicleta fabricada en sèrie. Los germans russos establerts a París Eugène i Michel Werner van muntar un motor en una bicicleta. El model inicial amb el motor sobre la roda davantera es va començar a fabricar en 1897. 
El 1902 es va inventar el Scooter, pel francès Georges Gauthier. 
L'escúter és una moto Munida d'un quadre de comandament de protecció. Va ser fabricada en 1914. Va tenir una gran popularitat, sobretot entre els joves. Està compost per dues rodes de poc diàmetre i un quadre obert que permet al conductor estar assegut en comptes de a cavall. També conté una carrosseria que protegeix tots els mecanismes, i ofereix algun petit espai d'emmagatzematge d'objectes petits i d'una roda de recanvi. Són vehicles urbans, encara que també es poden fer viatges llargs. El que destaca en aquest tipus de motos és la comoditat del maneig i facilitat de conducció, i no el desenvolupament de grans velocitats. 

Moto amb sidecar:


El 1910 va aparèixer el sidecar, un carro amb una roda lateral que s'uneix a un costat de la motocicleta. Consta d'un bastidor (d'una sola roda) i d'una carrosseria que protegeix al passatger. La motocicleta que l'arrossega, es converteix en un vehicle de tres rodes i la seva conducció es controla mitjançant el gir del manillar, en no poder executar-se la basculació. Ja havia aparegut anys abans, però en bicicletes i amb la proliferació dels vehicles anomenats "utilitaris" ha desaparegut pràcticament de la circulació. 




Rèplica de la Reitwagen de Daimler-Maybach:




Un tipus de sidecar:




Si voleu més informació hos deixo l'enllaç de la web on ho he tret: http://es.wikipedia.org/wiki/Motocicleta

UNA PREGUNTA A UN FÒRUM

|
Bones de nou gent, l'altre dia vaig deixar un comentari a un fòrum, ho la pregunta(amb castellà) ere: Què poner en una betta rrt racing edition 49cc.  De moment he obtingut 2 respostes per això hos ho penjo aqui perquè ho mireu i opineu. 
D'aquest foro molta gent creu que si millo no "trucar" una moto per tal de que corrí més ho que tingui mes força, però tots els joves ho acaben fent, i avans de fer-ho mirat bé les peces que vulguis ficar, que vol dir això, doncs primer que sigon per la teva moto, l'altra cosa es que et miros bé el que et vols ficar i agafar bones marques per fiarte'n millo, i finalment jo de tu no m'he la trucaria io mateix, un mecànic t'ho pot fer, però segurament et dira que en el cas de passar la ITV et donara les pecés per tal que quan la tinguis que anar a passar les puguis canviar a temps. Això és els passos que seguiria jo i molta gent aixì que precaució alhora de trucar la moto

Agafeu l'enllaç de sota si ho voleu mirar.

ENQUESTA PER SABER MÉS DE MOTOS

|
Estic realitzan una enquesta per saber el que en sap la gent de les motos. Si no hos fa res m'he la podriau contesta? Merci hos deixo l'enllaç a sota.


Aquí teniu els resultats, la gent la contestat bastant i ara veureu alguns resultats. Hos motrare algun gràfic perquè ho pugueu veure.

La pregunta era: Tens amics que porten moto? I abaix teniu el resultat.  Com veieu molta gent tenen amics ho familiars que tenen motos. Sembla que les motos a la gent els interessa.


 L'altra pregunta que vam fer era: Creus que la segurat vial per les carreteres és segura per les motos? Abaix tindreu el resultat. Com podeu veure la gent pensa que la segurat per les motos és dolenta. Ja fa anys que miren de millorau però encara queda molt perquè hi hagi menys morts ens accidents de motos. Esperem que el el gobern que de foment tingui alguna solució per millorau.



Una altra pregunta era: Creus que "trucar" una moto es dolent? Seguidament tindreu el resultat a sota. Molta gent pensa que si que es dolent, sobre tot els pares o la gent gran, però la gent jove com jo i els meus amics, si tenen una moto només tenen al cap que si tenen una moto s'ha de trucar per corré més o per que tingui més força. Potsé no es dolent però si mai tens un accident no et pagaran res.

  

 I per finalitzar el gràfics la pregunta era: Saps portar moto? Molta gent sap portar una moto, però també hi ha gent que no li interessa les motos i no si dedica. Els que més saben portar les motos són el joven, si tires cap a la gent de més anys, trobaras molts pares que en saben portar i sentiras menys dien les mares que la saven portar. Normalment són el xiquets que si dediquen en ella, les noies en pots trobar moltes però menos que els nois.


Aqui teniu la gràfica de les respotes a l'enquesta dia a dia:


I fins aquí alguns resultats de l'enquesta amb el el gràfic ficat. Si voleu veure l'enquesta per fer-la cliqueu aquí 

EL MEU VIDEO AL YOUTUBE

|
Bueno hos deixo un video realizat a clase d'informàtica, on haviam de triar un hobby i el meu ere les motos, he fet aquet video on podeu veure, lo bastant que anat evolucionan la moto al llarg de la seva història, pel que es veu d'aqui un temps tindre motos on no hi haura neumàtic, i la carroseria sera molt lleugera, no com les dels anys abans que eren pesans i les rodes eren primes i podian anar de 2 fins a 4 amb una moto, perà la història evolucione i potse també en tindrem sols amb una roda i molt facil de manejar, es un tipus monocicle pero amb manillar. Bueno espero que hos agradi el meu video, podeu deixar tot a tipus de comentaris que els accepto, i si no hos fa res per fer una mirada pel meu bloc  merci a tots .

RECULL DELS MILLORS BLOGS DE 4rt D'ESO

|
Bones de nou, ara tenim una feina de classe on em de triar els millors blogs de 4rt D'ESO de tots els grups d'informàtica, començarem per 4rt A on el millo blog és el del Damian Dan, el seu blog parla sobre les armes, és noi amb molta informació perquè li encanten les armes i tot el relacionat amb elles. Desprès de 4rt B el millo blog és el de la Patrícia Padró, on el seu blog parla de la moda, és una noia que li agrada molt la roba i és un blog carregat d'informació per enterat del que parla i apendre'n molt. Després de 4rt C el millo blog és el del Dídac Sans, ell és un gran aficionat a l'esquí i el seu blog tracta de l'esquí. És un gran blog molt però molt currat, és un nen que si dedica molt i sap esquiar molt bé, per això és fàcil que s'explico tant bé i podeu apendre molt sobre l'esquí i en qualsevol dubte li podeu preguntar.I per últim ens queda 4rt D on el millor blog per mi és del David Gaya, on parla sobre també de les motos com el meu, és un noi que dedica molt de temps en anar amb moto de un lloc a un altre, crec que entre ell i jo hos deixem prouta informació per sapiguer prou de les motos per estar ben informats d'elles.
I fins aquí els 4 millors blocs de 4 D'ESO, espero que hos hagi agradat la selecció que he fet i ara hos deixare els links a sota per que el pugueu veure amb facilitat.

L'OBLIGATORI PER ANAR AMB MOTO AMB TRANQUILITAT

|
Per anar amb moto no sols amb de sapiguer fer-la servir tindre informació d'ella sinó també respecte a la seguretat per les carreteres i per nosaltres mateixos ens fan portar coses al damunt, com per exemple: el casc, que és una eina que a salvat moltisimes mort ens la carretera que evita els cops amb el cap damunt l'asfalt, trobem cascós que no són homologats, que vol dir això, doncs que no es poden portar i et pot caure una multa. També ens fan portar el carnet, és funamental portal perquè sense ell no pots anar amb la moto, si et paren amb un control i et fan ensenyar el carnet i no el portes pots anar a presó i paga una multa de grans cantitats, juntament amb el carnet hem de portar el segur, que serveix per rodar amb tranquilitat per si mai tens un accident amb una altra persona, ho et fas mal tu per culpa d'un altre, pensa també que si no el portes et pot passar el mateix que si no portes carnet o de vegades pitxor. Aquestes 3 coses són fudamentalment obligatories alhora de portar una moto, si no ho portes no pots anar en lloc.


El carnet:


El casc: 



El segur (un tipus de segur):



Powered By Blogger